EHBO-Vereniging Heiloo

Nieuws

Taxi Zwart chauffeurs geslaagd voor EHBO Levensreddend Handelen

 

EHBO-Vereniging Heiloo deelde deze week aan alle 70 vaste werknemers van Taxi Zwart een diploma Levensreddend Handelen van de Nederlandse Hartstichting uit. Dinsdag gingen de laatste chauffeurs op voor hun examen en iedereen slaagde met vlag en wimpel. De opleiding is voor Taxi Zwart onderdeel van het kwaliteitskeurmerk TX – een garantie voor deskundige chauffeurs en goede service in het taxivervoer.

 

TX-Keur en Levensreddend Handelen

Taxi Zwart heeft al sinds 2010 een TX-Keur, het onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor taxibedrijven. Ieder jaar wordt het bedrijf op De Hoefsmid financieel en bedrijfskundig doorgelicht, het wagenpark gecontroleerd op veiligheid en comfort en chauffeurs worden door mystery-passagiers gecontroleerd of ze deskundig, representatief en servicegericht zijn. Als onderdeel van de eisen moeten chauffeurs efficiënt kunnen optreden bij calamiteiten en eerste hulp kunnen verlenen als een passagier in nood is.

 

EHBO-Vereniging Heiloo

EHBO-Vereniging Heiloo hielp de 70 vaste medewerkers van Taxi Zwart met de cursus. Levensreddend Handelen en het gebruik van een AED. Dit is een onderdeel van het EHBO-diploma (Oranje Kruis). Cursisten leren daadkrachtig optreden bij brand en contact met giftige stoffen, hulpverlenen bij ernstig bloedverlies, luchtwegbelemmering, shock en bewusteloosheid. Onder leiding van docent Caroline Boom en met de assistentie van Siem Kaandorp doorliepen alle medewerkers van Taxi Zwart met succes hun eerste cursus of hun opfrissingstraject.

 

Klaar

Marc Paauw namens Taxi Zwart: ‘We zijn constant bezig om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze service tiptop is. We doorlopen allemaal een stevig lesprogramma met veel verschillende onderwerpen, van auto-onderhoud tot het reanimeren van passagiers. Dat is een flinke klus, maar het helpt ons om ons werk goed te doen, ook in onverwachte omstandigheden. De samenwerking met EHBO-Vereniging Heiloo was fantastisch, ze hebben ons deskundig en met een glimlach opgeleid, waarvoor veel dank. Lekker om te weten dat alle kennis er weer fris in zit.’

 

Een familiedetail

De samenwerking kende een leuk familiedetail. De voorzitter van EHBO-Vereniging Heiloo, Willem Paauw, reikte het diploma uit aan zijn zoon en Taxi Zwart’s mede-eigenaar Marc Paauw.