De EHBO-vereniging in Heiloo is in 1946 opgericht.  
In 1946 besloot een aantal huisvrouwen in Heiloo iets voor de teruggekeerde soldaten te doen, zij vroegen een huisarts naar de mogelijkheden en zo besloten zij samen een EHBO Vereniging op te richten.

Martin Vogelsangs was de eerste voorzitter. De vereniging heeft altijd goed gefunctioneerd totdat de zij in 2015 een tekort aan bestuursleden kreeg. Toen is de vereniging overgegaan naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis besloot kort daarna zich uitsluitend te richten op de Noodhulp en daardoor werden er andere en meer eisen gesteld aan vrijwilligers en omdat het werk voor de vrijwilligers daarmee afstandelijker dreigde te worden, heeft de afdeling Heiloo van het Rode Kruis besloten te kiezen voor een eigen vereniging. In 2021 sloot afdeling Limmen van het Rode Kruis zich bij ons aan en gaan we nu verder als: EHBO-Vereniging Heiloo-Limmen e.o.
De vereniging bestaat uit ca. 50 leden die hun kennis en vaardigheden op peil willen houden. Vrijwilligers brengen deze kennis in de praktijk tijdens de vele evenementen waar zij als EHBO'er aanwezig zijn. De vereniging is met meer dan 75 jaar ervaring een gewaardeerde partner voor bedrijven en organisaties die evenementen organiseren in de nabije omgeving. De vereniging organiseert daarnaast cursussen voor mensen die (nog) geen lid zijn, maar wel willen leren hoe zij zelf EHBO kunnen verlenen of hun diploma geldig willen houden.

Ga jij een cursus volgen? [Cursussen], staat uw keuze er niet bij informeer dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in. [Contact]

Wil je meehelpen op een evenement? [Evenementen]

Organiseer je een evenement en heb je EHBO'ers nodig? Aanvraagformulier [Aanvraagformulier]

 

De vereniging kijkt uit naar je bericht[Contact]